BPD Woningfonds is een uniek woningfonds dat bestaat uit duurzame, betaalbare nieuwbouwhuurwoningen bestemd voor huishoudens met een middeninkomen - (her)starters, gezinnen en zelfstandig wonende ouderen, inclusief senioren met een middelzware tot zware zorgbehoefte. Het fonds beheert appartementen en eengezinswoningen in stedelijke omgevingen binnen en buiten de Randstad, met betaalbare huren - met een focus op huurprijzen tussen de 900 en 1.100 euro per maand. Daarmee bedienen we de groeiende groep mensen die niet in aanmerking komt voor sociale én voor dure huur, of voor wie een koopwoning vooralsnog buiten bereik ligt.

BPD Woningfonds Campagnebeeld Opa
Bouwen aan het hart van de buurt

Naast Utrecht, Eindhoven, Diemen en Den Haag is BPD Woningfonds ook bezig in tal van andere gemeenten om nieuwe, betaalbare en duurzame middenhuurwoningen toe te voegen. Want, wonen moet voor iedereen betaalbaar blijven. Meer weten over deze projecten, zoals De Mix in Utrecht?

Een selectie uit de portefeuille van BPD Woningfonds

Bpd Projecten Bpd Woningfonds
Tak Lam
Tak Lam
Fondsdirecteur BPD Woningfonds
Mail Tak Lam

'We binden ons voor langere tijd aan een gebied'

Tak Lam
Tak Lam
Fondsdirecteur BPD Woningfonds
Mail Tak Lam

Begin 2020 zijn de eerste woningen van BPD Woningfonds online in de verhuur gegaan. Het fonds zal geleidelijk in de komende 10 jaar worden gevuld met 15.000 betaalbare huurwoningen voor middeninkomens. De eerste 1.000 woningen zijn inmiddels in verhuur en nog eens 3.000 woningen in realisatie. Er is veel enthousiasme voor dit initiatief. Iedereen ziet dit maatschappelijk probleem: er zijn veel te weinig huurwoningen voor de middeninkomens in Nederland. Dat dit probleem nu serieus wordt aangepakt door BPD – geruggensteund door Rabobank – maakt indruk.

Gea Voorhorst (1)
Gea Voorhorst, verantwoordelijk voor BPD Woningfonds binnen de Managing Board van BPD
Lucht op de woningmarkt

Met het woningfonds doet BPD méér dan alleen het toevoegen van een groeiende hoeveelheid huurwoningen aan de Nederlandse woningmarkt. Betaalbaar wonen in een energiezuinige huurwoning en tegelijkertijd een deel van je salaris oppotten, zodat je later – met inbreng van eigen geld – een betaalbare hypotheek kunt afsluiten. Veel starters dromen van zo’n start op de woningmarkt. En ook gezinnen en senioren hebben zo hun dromen. Voor al deze doelgroepen heeft het woningfonds iets te bieden.

Met de oprichting van BPD Woningfonds dragen we bij aan het oplossen van een serieus maatschappelijk probleem: een betaalbaar thuis voor iedereen
Gea Voorhorst Bpd Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Gea Voorhorst
COO
Mail Gea Voorhorst
BPD Woningfonds voor starters op de woningmarkt
De Plus van BPD Woningfonds

Ze zijn er al in Waddinxveen en Veenendaal. En in Katwijk, Purmerend en Nijmegen komen ze ook, naast veel meer plaatsen in Nederland. We hebben het over de circa 15.000 nieuwe, betaalbare en duurzame middenhuurwoningen die tussen nu en 2030 op de markt komen. Want, wonen moet voor iedereen betaalbaar blijven. Meer weten over onze projecten?

Middenhuur als smeerolie voor de woningmarkt
In Breda staan we voor een enorme woningbouwopgave. De krapte is er in alle segmenten, maar vooral ook in het middeldure huursegment. In het bestuursakkoord van 2018 is daarom gezegd: we gaan in vier jaar tijd 6.000 woningen toevoegen aan de stad, waarvan 30 procent in het middeldure segment. Een heldere doelstelling waarop ons college tegen die tijd ook afrekenbaar is.
Daan Quaars
Wethouder gemeente Breda
De visie van Daan Quaars
Een woning van 40 vierkante meter voor € 900,- per maand aanbieden, is niet waar we op zitten te wachten. We moeten proberen niet boven de € 12,- per vierkante meter uit te komen. Ik snap dat daar een dilemma zit voor beleggers gezien de stijgende bouwkosten en de rendementen die men wil halen, maar betaalbaarheid staat toch echt voorop.
Cees Tip
Directeur-bestuurder Intermaris
De visie van Cees Tip
Vanouds is Rabobank vertrouwd met de koopwoning. Maar we zijn ook actief als financier van woningcorporaties en sinds vorig jaar als investeerder in middeldure huurwoningen. Dochter BPD heeft de meest actieve rol bij de ontwikkeling van middeldure huurwoningen waarvan de overgrote meerderheid een huur kent van minder dan € 1.000,- per maand.
Huib de Mulder
Directeur Wonen bij Rabobank
De visie van Huib de Mulder

Samen in uw gemeente aan de slag?

We denken graag met u mee over hoe we doorstroming in uw gemeente kunnen bevorderen. Wellicht door het vernieuwen van bestaand corporatiebezit? Of door het creëren van nieuwe, gezonde en inclusieve leefomgevingen door transformatie van een bestaand stuk stad? Zo werken we langjarig als partners samen aan betaalbare en beschikbare woningen in uw gemeente. En zorgen we met elkaar voor een betaalbaar thuis voor iedereen.

Neem contact met ons op

Op de hoogte blijven?